Getuigenissen

Een Getuigenis Toevoegen

Naam 
EMail  ((wordt niet gepubliceerd))
Commentaar 
Verificatie
Stichting Stomaatje
2027-11-16, 01:00
Heb je het boek gelezen? Laat hier je reactie achter, en wie weet wordt het geplaatst!
2018-04-24, 12:13
Een indringend boek waarin ik deels mezelf herkende. Heb het al 3 keer gelezen en zal het blijven lezen!
2018-02-01, 14:03
Prachtig mooi boek! Heel fijn om te lezen ! Geschreven door Sterke en Mooie vrouw ! Heb dit boek in een keer uitgelezen. Voor mij een herkenning in de klachten en de ziekte voor haar stoma.
Dit boek heeft mij stuk verder geholpen omdat ik de huidige situatie zo niet verder kan gaan.
Die vergelijkbaar is met het boek.
Maar zal zeker helpen voor andere hoe het is met een stoma te leven.
Maud
2015-08-25, 22:21
Hallo Eliene,

Ik ben op dit moment je boek aan het lezen. Ik vind het een zeer indrukwekkend verhaal wat je allemaal hebt moeten meemaken. Zelf ben ik verpleegkundige en ben zelf zeer geïnteresseerd in stoma's, de zorg eromheen en de verhalen die erachter zitten. Je boek inspireert mij en hopelijk vele anderen. Fantastisch dat je zo je verhaal kunt schrijven, in zoals je het zelf schrijft "jip en janneke taal", maar vooral begrijpbaar voor iedereen. Ik hoop dat je stichting nog veel mooie dingen mag doen voor lotgenoten met een stoma. Ik vind het een fantastisch initiatief!! Ga zo door!!

Groetjes Maud
2014-10-27, 01:00
Goed boek. Mensen die nog een stoma moeten krijgen kunnen heel veel aan dit boek hebben.
2014-06-15, 01:59
Heb het boek gisteren op een dag uit. Soms zo bekent en toch zo anders.
Petje af hoor en ik hoop dat nu alles oke is.
Jeroen
2014-03-10, 10:30
Hoi Eliene,

Wat een prachtig geschreven boek. Sommige passages heb ik met tranen in mijn ogen gelezen. ik werk zelf bij een stomafabrikant en vind het erg mooi om te lezen dat we met onze producten het leven van de stomadragers beter kunnen maken. Bedankt hiervoor!!
Myriam
2013-12-20, 19:09
Eliene,
Een mooi reëel boek wat je in 1 adem uit leest. Ondanks ik zelf veel ervaring met ups en downs heb is jou boek een mooie aanvulling met weer nieuwe en bijzondere wetenswaardigheden. We moeten het zelf blijven doen en steeds de kracht vinden om door te gaan. Heel veel sterkte en succes met je site en het schrijven van nieuwe boeken.
Bert Kruis
2013-07-25, 13:37
Eliene heb ik leren kennen tijdens haar duikcursus die ze bij mij kwam doen. Oh een vrouw met een stoma?? Ja en nu? Gaandeweg leerde ik hoe ze te lezen was tijdens het doen van oefeningen, haar mimiek begon mij te leren hoe ze in haar vel zat. Toen ik haar boek las, IK LEEF! kreeg ik het gevoel een kijkje te mogen nemen in haar ziel. Ze nam me mee naar de bakkersschool en zelfs naar het ziekenhuis ging ik met haar mee. Ik heb ademloos het boek gelezen en maak een diepe buiging, velen laten het koppie hangen maar Eliene niet. De energie die ze uitstraalt zijn mij tot inspiratie. Ik hoop haar nog vaak te lezen!
Elly van der Burght-Boetes
2013-05-13, 22:38
Hoi Eliene,
Ik heb je boek gelezen en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van je humor en doorzettingsvermogen. Het leest heerlijk weg maar drukt je ook op de feiten: artsen maken fouten en dat je daarom niet blindelings op je arts moet vertrouwen als je zelf het gevoel hebt dat er echt iets niet in orde is.
Je hebt me door je boek veel over het krijgen en hebben van een stoma geleerd.
Heel veel succes met je stichting en veel geluk en gezondheid in je leven
Guest
2013-05-01, 18:25
I wish this book was available in English, the preview was very interesting and well written
Lidy
2013-04-10, 12:59
Hoe vaak heb ik je boek nu gelezen... te vaak om op mijn vingers te kunnen tellen. Er zijn stukken die mij doen terug gaan naar mijn jeugd. Ook ik ging van een lagere school naar een school waar ik een wereldreis voor moest maken. Maar er zijn ook die herkenningen (terwijl dat in de 70-tiger jaren was) van ziekenhuisopnames. De kleur van de gordijntjes waren toen geloof ik grauw wit... maar de lange gangen en het geroezemoes van de zaalarts op de hal die je status doorneemt voor hij binnenkomt... ineens is het er allemaal weer. En dan jou zoektocht naar erkenning... in een medische wereld die jou niet serieus neemt... blond met blauwe ogen, zeker... Helaas heb ik ook de andere kant ervaren: als moeder word je al snel "overbezorgd" getypeerd. Jammer dat artsen niet meer naar de patiënt en zijn directe omgeving luisteren. Het is jou bijna noodlottig geworden, maar je bent er gelukkig nog! Ja, ik denk dat het heel goed is als je het epiloog verder toelicht in een tweede boek... Ik denk dat veel mensen zich nu afvragen waar jij de kracht vandaan haalde om er helemaal bovenop te krabbelen... dat kan helpen om je er aan op te trekken wanneer het tegen zit en mensen in de slachtofferrol blijven hangen... Ik merk dat er bepaalde stukken zijn in het boek, dat ik keer op keer toch weer de tranen over mijn wangen voel lopen... knap geschreven
Miranda
2013-01-17, 12:36
Het boek is uitgelezen. Het leest lekker weg en je kunt je goed inleven doordat het heel gedetailleerd geschreven is zonder langdradig te worden. Veel dingen zijn herkenbaar. Er wordt ook een andere kant van Eliene laten zien en daar wordt heel open over geschreven. Het laatste deel is confronterend (al was het bij mijzelf niet zo erg) en heftig. Je benoemt even hoe het allemaal was maar het eindigt wel heel mooi. 1 woord heb ik voor het einde, kracht!!!

Ben benieuwd of er nog een vervolg komt, die ga ik dan ook zeker lezen!
Jordy Dumont
2013-01-06, 23:14
Hoi Eliene,

Wat een mooi boek heb je gemaakt!
Zeer zeker iets om trots op te zijn,
Dit boek zal een herkenning uit duizenden zijn voor vele anderen (ook voor mij).

Ik vind het heel erg gaaf ook van jou dat je de stap hebt durven zetten om het boek uit te brengen!
Net als de foto's dat moet je ook maar durven te doen hoor!!

In ieder geval mijn complimenten en hopelijk zal het boek nog verder uitgebreid gaan worden met andere boeken.

Groetjes,
Jordy Dumont
Saar
2013-01-06, 15:57
Hoi eliene,
Heb je boek gelezen, wat heb jij veel meegemaakt zeg!! Alle respect voor hoe je het heb opgeschreven. Ik ben inmiddels een trouw bezoeker van stomaatje.nl, heb er heel veel aan.
Patrick
2012-12-29, 16:39
Ondanks dat ik in een ander onderhoudend boek bezig was, kon ik het toch niet laten om even alvast een paar hoofdstukjes uit 'Een stoma als kadootje' te lezen, nieuwsgierig als ik was. Daarna nog een paar keer enkele hoofdstukken en de tweede helft heb ik in een ruk uitgelezen! Door de openheid en directe manier van schrijven leef je direct mee en lees je makkelijk door omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Voor mij als stomadrager zijn de ziekenhuiservaringen totaal herkenbaar, tot in de kleinste details aan toe, net als de acceptatie van een stoma. Aanbevolen leesvoer voor stomadragers, maar eigenlijk ook eenieder die ooit met zijn/haar andere medische klachten niet serieus genomen is/wordt!
Mathilda
2012-12-26, 22:13
Een heel duidelijk geschreven boek en leest lekker vlot weg. Er komen veel punten van herkenning in voor. Eliene wat ben je ontzettend positief!
Ard
2012-12-26, 11:54
Een leuk geschreven boek dat je mee neemt in de wereld van een stomadraagster. Voor degenen die een stoma hebben en een soortgelijke operatie hebben ondergaan zal het veel punten van herkenning hebben. Voor hen die dat niet hebben geeft het een goede kijk in de wereld van de stomadrager.

De leuke, vlotte en duidelijke schrijfstijl van de auteur zorgt er voor dat je het boek ingezogen wordt en meeleeft in de achtbaan van gebeurtenissen die ze allemaal heeft meegemaakt.

Eliene neemt geen blad voor de mond en benoemt de dingen zoals ze zijn. Dat levert niet altijd een even smakelijk beeld op, maar wel een hele goede weergave van de werkelijkheid.

Het is ook niet altijd leuk, sterker nog, in essentie is het een heel erg verhaal. Maar door de eerlijkheid, openheid, doorzettingskracht en positiviteit van de auteur blijf je lezen en meeleven en val je soms ook van de ene verbazing in de andere.

Een bijzonder boek van een bijzonder persoon, en dat bedoel ik dan in de meest positieve zin van het woord!
Claudia
2012-12-25, 13:35
Wow! wat een indrukwekkend boek! Kon niet stoppen met lezen, sommige stukken waren zo herkenbaar.
Echt heel mooi geschreven, diep respect voor Eliene!